18-02-2021

Gebroeders van der Plas heeft haar bedrijfspand verduurzaamd!

Tijdens de voorbereiding kwamen we tot de conclusie dat als we van het gas af willen en energie willen besparen, er het nodige moest gebeuren. Toen de plannen klaar waren zijn we meteen gestart. Dat betekende vooraan beginnen met het sloopwerk, dus alle binnenwanden en oude vloeren eruit.

Vervolgens zijn de nieuwe vloeren geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. De opbouw/uitbreiding van ons kantoor is aan de buitenzijde voorzien van isolatie gevelbeplating met een hoge RC waarde. De dakbedekking is voorzien van een witte coating om de opwarming van het dak zo laag mogelijk te houden en tevens zijn er zonnepanelen ge- plaatst die een opbrengst hebben die gelijk is aan het huidige verbruik van elektriciteit. Verder is er een WTW-unit op het dak geplaatst die zorgt voor aan- en afvoer van verse lucht in iedere ruimte.

Door het slopen van de binnenwanden hebben we een nieuwe indeling gemaakt van de kantoren en voorzien van glaswanden waardoor we een open uitstraling hebben van de kantoorruimten. De gehele elektrische installatie is vervangen en alle armaturen zijn voorzien van ledverlichting en bewegingssensoren.

De werkplekken hebben een supersnel netwerk en conform arbo-wetgeving voorzien van elektrisch verstelbare zit-sta-bureaus.

Zo is Gebroeders van der Plas klaar voor de toekomst en dragen we een steen- tje bij aan de energietransitie van de huidige gebouwen voorraad.

kom met ons in contact