16-11-2023

Van timmerman tot projectbegeleider: Sander’s reis bij Gebr. van der Plas

Hoe is het om als timmerman te werken bij Gebr. van der Plas? Sander vertelt er na 11 jaar ervaring meer over!

Wat vind je het leukste aan werken bij Gebr. van der Plas?
“Onze bedrijfscultuur is erg open en ik heb super gezellige collega’s. We krijgen veel vrijheid in het organiseren van ons eigen werk en het inbrengen van nieuwe ideeën.”

Wat voor soort projecten heb je recentelijk uitgevoerd?
“Heel divers! Van deuren hangen tot het plaatsen van glas, kozijnen en het renoveren van keukens en badkamers. Eigenlijk alles waarmee we bewoners en klanten kunnen ontzorgen tijdens werkzaamheden. Verder hou ik me ook bezig met werkvoorbereiding voor nieuwe klussen en het maken van afspraken met leveranciers.”

Hoe is de samenwerking tussen jou en je collega’s?
“Teamspirit is the key! Door samen te werken kom je verder en bereik je meer. Er zijn ook projecten waar je meer je eigen verantwoordelijkheid neemt, maar alles gaat in goed overleg.”

Wat zijn de typische werktijden en hoe flexibel zijn deze?
“07:30-16:00 is standaard, maar bij eigen projecten kun je je eigen tijd indelen in overleg met de planning.”

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen of vaardigheden die een succesvolle timmerman moet hebben?
“Dat je zo goed bent als ik? Als je je vakkennis op peil houdt, gedreven bent in je werk, enthousiast bent en bouwkundig inzicht hebt, ben je in mijn ogen goed bezig!”

Hoe gaan jullie om met uitdagingen of moeilijke situaties tijdens een project?
“Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig oplossingen bedenkt en uitvoert. Als dat betekent dat je je collega’s daarbij nodig hebt, is dat jouw verantwoordelijkheid om ze erbij te betrekken. We denken nooit in problemen, altijd in oplossingen!”

Worden er regelmatig vergaderingen, trainingen of workshops georganiseerd?
“Zeker! En je hebt de vrijheid om zelf trainingen en workshops voor te stellen. Ik ga binnenkort beginnen met een cursus Autocad tekenen, daar heb ik super veel zin in?”

Hoe wordt er omgegaan met veiligheidsmaatregelen?
“We werken altijd volgens alle geldende richtlijnen, en dit wordt voor de start van een project duidelijk benadrukt en besproken. Kleding kan ik zelf bestellen via mijn eigen portaal als ik dat nodig heb, daar krijgen we budget voor. Ook voor al m’n pbm’s (persoonlijke beschermingsmiddelen). Superhandig!”

Hoe is de werk-privé balans?
“Dit is een van de aspecten die werken bij Gebr. van der Plas zo fijn maakt. De werk-privé balans is top! Als er ooit iets is… Alles is bespreekbaar!”

Zijn er doorgroeimogelijkheden binnen Gebr. van der Plas?
“100%! Ik ben zelf ook aardig gegroeid. 11 jaar geleden begon ik als timmerman; nu ben ik meer actief op het gebied van werkvoorbereiding en projectbegeleiding.”

Kun je vertellen wat ‘duurzaam in onderhoud’ voor jou betekent?
“Zo onderhoud uitvoeren dat de onderhoudscyclus verlengd wordt, door onder andere duurzamere materialen toe te passen. Er komen steeds meer mooie en duurzame producten op de markt. Dat houden we altijd nauwlettend in de gaten! Zo kunnen bewoners en klanten langer en optimaler genieten van hun woning of werkplek.”

Wil jij, net als Sander, carrière maken in de wereld van onderhoud? Stuur je motivatie, werkervaring, contactgegevens en favoriete bouwgrap (voor extra bonuspunten?) nu naar info@gebroedersvanderplas.nl en we nemen direct contact met je op!

kom met ons in contact